Sözleşmeli Öğretmenlere Kötü Haber

Sanalkampus © Sanalkampusum  

Geri git   Sanalkampus © Sanalkampusum > Sanal Kampüs Giriş > Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar

Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02.01.07, 04:23 PM   #1 (permalink)
Süper Üye
 
PuzzleTr.Com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2006
Nerden: UnderCity
Yaş: 18
Mesajlar: 202
Rep Gücü: 26 PuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant futurePuzzleTr.Com has a brilliant future
800 bin Türk daha AB vatandaşı oldu

Bulgaristan ve Romanya'nın bugün Avrupa Birliği'ne üye olmasıyla birlikte yaklaşık 800 bin Türk ve 1 milyon Müslüman daha AB vatandaşı olacak.

Böylece Avrupa ülkelerindeki Türk sayısı 6 milyona, Müslüman nüfus 16 milyona yükselecek. 11 Eylül saldırısının ardından ayrımcılığın arttığı AB'de basın, Bulgaristan'da nüfusun yüzde 12'sine tekabül eden Müslümanlara odaklanıyor. Türk asıllı Bulgar vatandaşları ise her fırsatta İslam'ın terör dini olmadığını vurguluyor.

Uzmanlar, söz konusu iki ülkenin katılımıyla AB'deki 'genişleme yorgunluğu'nun artacağına işaret ediyor. Birliğin nüfusu 492 milyona, sınırları Karadeniz'e ulaşacak. 2,5 yıl içinde üye sayısını 15'ten 27'ye çıkaran AB'nin uzun bir süre genişlemeye mola vermesi bekleniyor. Bunun tek istisnasını Hırvatistan oluşturabilir.

Bulgaristan ve Romanya'nın üyelikleriyle neticelenecek 5. genişleme dalgası sayesinde AB'ye 12 yeni üye, 100 milyon nüfus ve 1 milyon 400 bin km2 eklenmiş oluyor. Bulgar Müslümanlarının ezici çoğunluğunu Türkler oluşturuyor (yaklaşık 700 bin). Romanya'daki Müslümanların ise neredeyse tamamı Türk. Şu an 5 milyon olarak tahmin edilen AB'deki Türk nüfus sayısı da 6 milyona yaklaşacak.

Bulgaristan ve Romanya'nın üyeliğe hazır olmadığı yorumları da AB kamuoyunu olumsuz etkiliyor. Her ne kadar uzmanlar iki ülkenin Yunanistan'ın 1981 yılında, Polonya'nın 2004 yılında olduğu kadar hazır olduğunu ifade etse de son genişlemeyle Avrupa halklarının genişlemeye daha net tavır alacağı tahmin ediliyor. AB ayrıca bir ilke imza atarak mezkur iki ülkenin üyeliklerinden sonra da aday ülkeler gibi denetleyecek. Özellikle Bulgaristan adalet, içişleri, yolsuzluk ve suçla mücadele gibi alanlarda Brüksel'i etkileyebilmiş değil. Üyelikten sonra bu alanlarda gelişme sağlanmaması durumunda Brüksel müeyyideler uygulayacak. Bulgaristan Havayolları'nın 55 uçağı da kısa sürede AB standartlarına ulaşamazsa Avrupa havaalanlarına inemeyecek.

Uzmanlar, 1981'deki Yunanistan üyeliğine göndermeler yaparak iki yeni üyenin AB fonlarını "çarçur" edebileceğinden endişeli. Her iki ülkenin kişi başına düşen geliri 25 üyeli AB'nin yüzde 33'üne tekabül ediyor.

AP'ye yeni Türk asıllı üyeler

Bugünden itibaren AB'deki Türklerin sayısı 6 milyona yaklaştıracak Bulgaristan, mayıs ayına kadar geçici olarak Avrupa Parlamentosu'nda (AP) göndereceği 18 milletvekilinden 3'ünü Türk asıllılardan seçti. Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden Filiz Hüsmenova, Çetin Kazak ve Necmi Ali AP seçimlerinin yapılacağı mayıs ayına kadar görev yapacak. İki ülkenin üyeliği ile Bulgarca ve Romence de AB'nin resmi dilleri arasına katılacak. Kıbrıs'ın üyeliğinin ardından gündeme gelen Türkçenin AB'nin resmi dilleri arasında katılması tartışmalarının Bulgaristan'daki Türk azınlığın AB vatandaşı olması ile devam edebileceği kaydediliyor
__________________
www.puzzletr.com
PuzzleTr.Com Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla PuzzleTr.Com isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.
Cevapla

Bookmarks

Tags
800, bin, turk, daha, vatandasi, oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı

Benzer Konular
Konu Yazan Forum Cevaplar son Mesaj
Vatandaşı karanlıkta bırakan yandı PuzzleTr.Com Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar 2 05.01.07 10:55 PM
zengin oldu SanaLKampuS Fıkralar 1 16.12.06 03:42 PM
Yazık oldu PuzzleTr.Com Beşiktaş 1 15.12.06 10:25 PM
DEPREM OLDU Chaos™ Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar 11 12.11.06 07:29 PM
Bu kadar da türk olduğumuz belli olmaz ki:) InFeRNo Komikler Komiklikler 1 11.09.06 11:44 PM


Saat 03:59 PM


Powered by vBulletin Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
http://www.puzzletr.com