YouTube'dan HD video nasıl indirilir?

Sanalkampus © Sanalkampusum  

Geri git   Sanalkampus © Sanalkampusum > Sanal Kampüs Giriş > Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar

Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar, Flash Haberler Bu alanda

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 31.01.08, 02:28 AM   #1 (permalink)
Moderator
 
osmik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Nerden: Her an Her yer!!!!!
Mesajlar: 2.413
Rep Gücü: 2643 osmik osmik osmik osmik osmik osmik osmik osmik osmik osmik osmik
Seferberlik ödemesi artışı kabul edildi.[30.01.2008]

Seferberlik ödemesi artışı kabul edildi;

Yedek erbaş ve erlere, seferberlik tatbikatı ve eğitimi süresince aylık 435 YTL ödenmesini öngören tasarı, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda benimsendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı başkanlığında toplanan komisyonda, geçen dönem kadük olması nedeniyle, 23'üncü dönemde yenilenen Er ve Erbaş Harçlıkları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alındı.

Tasarıyı komisyona sunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, seferberlik veya savaş haline hazırlık için; bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları veya özel kurum ve kuruluşlar ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında planlanan işbirliğinin denenmesi, yedek personelin eğitilerek harbe hazır hale getirilmesi amacıyla her yıl, seferberlik tatbikatları ve ferdi seferberlik eğitimlerinin yapıldığını anımsattı.

"Asgari ücret esas alındı"

Hala silah altındaki bütün erbaş ve erlere harçlık ödendiğini belirten Gönül, özel bir düzenleme olmadığı için seferberlik tatbikat veya eğitimlerine katılan yedek erbaş ve erlere de ilgili kanun uyarınca ödeme yapıldığını kaydetti.

Bakan Gönül, tatbikat veya eğitim süresince, yedek subay veya astsubaylara rütbe karşılığı maaş ödendiğini, yedek erbaş ve erlerden memur statüsünde olanların ise çalıştıkları kurumlardan maaşlarını almaya devam ettiklerini ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Gönül, "Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü uyarınca, yedek personelin katılacağı tatbikat veya eğitim süresinin 45 gün veya daha fazla olabileceği dikkate alındığında, uygulamada; tatbikat veya eğitime katılmak üzere çağrılan yedek erbaş ve erlerden, özellikle işçi statüsünde olanlar işyerlerinden ayrılmak, serbest meslek sahibi olanlar ise işyerlerini kapatmak zorunda kalmaktadırlar. Bu durumda olan yedek personele ödenen harçlık tutarı, günümüz şartlarında yetersiz kalmaktadır. Örneğin, tatbikat veya eğitime katılan bir ere rütbesi karşılığı ödenecek bir günlük harçlık bedeli, 2008 yılının ilk yarısı için 48 kuruştur. Tasarı ile tatbikat veya eğitimlere katılan yedek erbaş ve erlere ödenen harçlıkların, İş Kanunu ile belirlenmiş en düşük ücret olan asgari ücret esas alınarak iyileştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Kemal Erdal Sipahi, tasarının kabul edilmesiyle, seferberlik tatbikatlarına ve eğitimlerine katılan çavuşlara günlük 15 YTL, onbaşılara 13.5 YTL, erlere de 11.75 YTL ödeneceğini söyledi.

Sipahi, ayırım yapılmadan bütün erbaş ve erlere 15 YTL ödenmesini istedi. Söz alan diğer milletvekilleri de Sipahi'nin bu görüşüne katıldı.

Bakan Gönül, seferberlik tatbikatına katılan bir çavuşun daha önce aylık 19.34 YTL alırken, tasarıyla getirilen düzenlemeye göre 435 YTL alacağını, onbaşının 16.92 YTL alırken 392 YTL almasının, 14.51 YTL alan erlerin de 326 YTL almasının öngörüldüğünü söyledi.

2006'da subay ve astsubay yedeği olarak 343 kişi, er ve erbaş olarak da 914 kişi olmak üzere toplam 1257 kişinin çağrıldığını ifade eden Bakan Gönül, 2007'de ise subay ve astsubay 84 kişi, er ve erbaş 295 olmak üzere toplam 379 kişinin çağrıldığını bildirdi.

Vecdi Gönül, 2008'de ise subay ve astsubay 344, er ve erbaş olarak da 769 olmak üzere toplam 1135 kişinin çağrılmasının planlandığını kaydetti.

"Bütçeye ek yük getirir"

Bazı milletvekilleri tarafından, seferberlik tatbikatı ve eğitime katılan bütün erbaş ve erlere aynı ücretin ödenmesini öngören önerge verildi.

Maliye Bakanlığı temsilcisi Saim Koçak da bütün erbaş ve erlere, seferberlik halinde aynı ücretin ödenmesini öngören bu önergeye, bütçeye ek yük getireceği gerekçesiyle karşı çıktıklarını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, "Maliye Bakanı, yeri geldiği zaman herkese para buluyor. Ama, işçi, emekli, dul ve yetim söz konusu olduğunda para bulamıyor. Bakan, eğer bu erbaş ve erler için para bulamıyorsa Maliye Bakanlığını bıraksın" diyerek, bakanlık temsilcisinin sözlerini eleştirdi.

Daha sonra kabul edilen önerge doğrultusunda tasarı benimsendi.

Seferberlik tatbikatına katılan erbaş ve erler

Tasarıya göre, yedek erbaş ve erlere, tatbikat ve eğitim süresinin her günü için İş Kanununa göre 16 yaşını doldurmuş bekar işçilere uygulanmakta olan aylık asgari ücretin net tutarının 30'da 1'i tutarında ödeme yapılacak.

Ancak, ilgili mevzuat gereğince seferberlik tatbikatı ve eğitimi süresince görevli bulundukları kamu kurum ve kuruluşlarından, çalışmakta oldukları işyerlerinden veya tabi oldukları sosyal güvenlik kurumlarından maaş, ücret veya aylıklarını tam olarak almaya devam eden yedek erbaş ve erlere, bu maddeye göre ayrıca harçlık ödenmeyecek.

Bunun dışında, seferberlik tatbikatı ve eğitimine katılan diğer erbaş ve erlere ise günlük yaklaşık 15 YTL, aylık da 435 YTL ödeme yapılacak.
osmik Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla osmik isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.
Cevapla

Bookmarks

Tags
seferberlikartisi kabul edildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Yazan Forum Cevaplar son Mesaj
Sigara ve tütün ürünlerinde ÖTV artışı RashoAga Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar 4 24.01.08 09:50 PM
Tanık koruma kanunu kabul edildi RashoAga Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar 0 27.12.07 09:11 PM
9 Yaşında Üniversiteye Kabul Edildi daoisart Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar 6 15.09.07 02:25 PM
6. Madde 356 Oyla Kabul Edildi PuzzleTr.Com Son Dakika, Günlük Güncel Olaylar 0 08.05.07 04:29 PM
Ümraniye'de seferberlik! PuzzleTr.Com Beşiktaş 0 26.11.06 04:31 PM


Saat 03:29 AM


Powered by vBulletin Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0
http://www.puzzletr.com